Як правильно вимочувати баклажани у солоній воді?

Баклажани нарізають і опускають у каструлю з холодною підсоленою водою. Так як баклажани в воді не тонуть, доведеться притопити їх за допомогою гніту. Півгодини такої «ванни», і вся гіркота з баклажанів йде. Залишиться їх обполоснути, віджати від надлишку води і приступити безпосередньо до приготування.Jun 2, 2014

Як правило, гіркий присмак у баклажанів має шкірка, а не м'якоть. Тому, якщо це не суперечить рецептурі, можна просто очистити овоч від шкірки. Інший варіант – попередньо нарізані на невеликі шматочки баклажани, помістити в миску з підсоленою водою (1 столова ложка солі на літр води) на півгодини.

Завдяки солі баклажан виділяє сік, з яким із нього йде гіркота. Так багато хто говорить. Проте кулінарний гуру Гарольд Макгі запевняє, що додавання солі змінює лише наше сприйняття, але не сам смак баклажану.

Для того, щоб знизити ризик отруєння, а також прибрати неприємну гіркоту, з баклажан обов'язково слід зчищати шкірку, і, нарізавши, помістити на 30 хвилин у підсолену воду. Внаслідок цієї нехитрої маніпуляції концентрація соланіну може знизитись на 30%. Про це повідомляє у наукових журналах.