У чому користь осетра?

Чим корисне м'ясо осетра? У складі живильного м'яса осетра незамінні амінокислоти, вітаміни, корисні поліненасичені жирні кислоти Омега-3 та Омега-6, мінерали, фосфор та калій. Його плоть має практично м'ясний смак через присутність у рибі глутамінової кислоти – природного підсилювача смаку.

Крім смачного, дуже дорогого м'яса осетр високо цінується за велику кількість ікри (вона становить приблизно 1/6 або 1/5 ваги риби), яка вважається особливим делікатесом. У рибних відділах супермаркетів та на рибних ринках осетра можна купити у свіжому та морозивому вигляді, а також солоному, в'яленому та копченому.

У промисловому відношенні риби ці дуже цінні: крім смачного і дуже дорогого м'яса, від них виходить значна кількість ікри, що представляє один з найбільш цінних рибних продуктів, плавальні бульбашки, що дають високої якості риб'ячий клей, і спинна струна, що вживалася в їжу під назвою візіги.