У чому вимочують оселедець від кісток?

У цьому немає нічого дивного, адже вимочування дозволяє забрати у оселедці зайву сіль і зробити смак риби ніжнішим. Найкращий смак оселедця можна отримати, якщо замочити його в молоці або суміші молока та води 1:1. Коли немає молока, не засмучуйтесь і замочіть рибу просто в чистій воді.

Спосіб 1

  1. Відріжте голову разом із грудними плавцями.
  2. Розріжте ножем або кухонними ножицями черевце. Випатрайте рибу. …
  3. Зробіть надріз уздовж спинки: від голови до хвоста. …
  4. Обережно зніміть шкіру, починаючи з голови. …
  5. Пальцями проведіть уздовж хребта, намагаючись відокремити його. …
  6. Видаліть решту дрібні кістки пінцетом.

Mar 6, 2017

Поліпшити смак купленої оселедця також допоможе поширений і напевно найулюбленіший спосіб – додавання маринованої цибулі. Для цього цибулину очищають, нарізають кільцями або півкільцями. Викладають в емальований посуд, додають цукор, сіль, оцет і, намагаючись не пошкодити кільця, злегка мнуть цибулю руками.