У цьому немає нічого дивного, адже вимочування дозволяє забрати у оселедці зайву сіль і зробити смак риби ніжнішим. Найкращий смак оселедця можна отримати, якщо замочити його в молоці або суміші молока та води 1:1. Коли немає молока, не засмучуйтесь і замочіть рибу просто в чистій воді.
Спосіб 1
- Відріжте голову разом із грудними плавцями.
- Розріжте ножем або кухонними ножицями черевце. Випатрайте рибу. …
- Зробіть надріз уздовж спинки: від голови до хвоста. …
- Обережно зніміть шкіру, починаючи з голови. …
- Пальцями проведіть уздовж хребта, намагаючись відокремити його. …
- Видаліть решту дрібні кістки пінцетом.
Mar 6, 2017
Поліпшити смак купленої оселедця також допоможе поширений і напевно найулюбленіший спосіб – додавання маринованої цибулі. Для цього цибулину очищають, нарізають кільцями або півкільцями. Викладають в емальований посуд, додають цукор, сіль, оцет і, намагаючись не пошкодити кільця, злегка мнуть цибулю руками.