Як користуватися новою чавунною сковорідкою

Наповніть до половини нову сковороду, сотейник або жаровню кухонною сіллю. На сильному вогні прожарите чавун, постійно перемішуючи сіль, щоб вона не пригорала. Виконуйте цю операцію не менше 10 хвилин (чим більше діаметр посуду, тим довше треба її прожарювати).

Що потрібно зробити із чавунною сковорідкою перед першим використанням?

Перед першим використанням чавунну сковороду необхідно ретельно вимити гарячою водою з миючим засобом, користуючись при цьому губкою або неметалевою щіткою. Потім витерти насухо. Відкрийте вікна на провітрювання, увімкніть кухонну витяжку.

Скільки часу потрібно прожарювати чавунну сковороду?

Поставте ваш посуд на середній вогонь і прожарюйте протягом 15-20 хвилин. Потім сіль слід висипати, налити невеликий шар олії, змастити стінки посуду і ще раз прожарити.