У чому подають саке?

Для холодного саке найкращий посуд келихи для білого вина. Теплий саке подають у спеціальному посуді — чоко і токкурі, це маленькі керамічні плошечки та глечики для їхнього наповнення..12-Apr-2021

Як пити саке Адже аромат і смак напою при цьому притуплюються. І якщо саке збираються пити як нейтральний супровід до їжі, то це саме те, що потрібно. Його подають на стіл у глечику токкурі з круглою основою і вузьким шийкою.

Саке п'ють охолодженим, підігрітим і за кімнатної температури. У кожного виду саке своя температура подачі, за якої максимально розкривається аромат напою. Наприклад, сорт гіндзе рекомендується подавати холодним, дюммай – навпаки, теплим або кімнатної температури.

Поширені невеликі циліндричні філіжанки «о-теко» та плоскі «сакадзуки» (яп. 컵); останні зазвичай використовують у церемоніях, наприклад, на весіллях, проте існують сакадзуки більшого розміру для повсякденного вживання.