Як відібрати голови?

Швидкість відбору голів при ректифікації. відбір виконують покапельно зі швидкістю 50 мл/годину на кожен кіловат потужності нагріву, що подається. Також голови можна відбирати за часом 8-10 мл кожні 10 хвилин.

Скільки голів відбирати при перегонці самогону можна визначити за вагою цукру, яке використовувалося для виготовлення браги. З кілограма цукру зазвичай відбирають 60-100 мл голів. Цей метод найбільш зручний для цукрової браги, тому не потрібно виконувати жодних розрахунків.

Коли стрілка термометра наблизиться до 70°C, необхідно зменшити інтенсивність нагріву так, щоб швидкість відбору дистиляту становила 1-2 краплі на секунду. Це необхідно для відсікання голів. Чим ретельніше ви відберетеголови», тим якіснішим буде ваш кінцевий продукт. Відбирати їх потрібно на мінімальній швидкості.