Як лікувати суглоби яєчною шкаралупою?

Потрібно просто подрібнити шкаралупу, залити яблучним оцтом порошок і дати йому настоятися в темному приміщенні пару діб. За цей час шкаралупа збагатить оцет корисними для суглобів колагеном, хондроїтином, глюкозаміном та гіалуроновою кислотою.15 Jan 2019

Шкаралупа 1 середнього яйця дорівнює приблизно 1 чайній ложці порошку, або 700 мг кальцію. Дорослим рекомендується приймати його по 1 столовій ложці на день. Однак у 2 прийоми, оскільки наш організм здатний засвоїти трохи більше 500 мг кальцію за раз. Приймати краще вранці перед їжею.

Шкаралупа вважається відмінним засобом профілактики анемії, рахіту. Вона добре підвищує активність крові в кістковій тканині. При таких ортопедичних захворюваннях, як уроджений вивих стегна або остеопороз, яєчна шкаралупа може бути використана для прискорення відновлювального процесу.

Висушену та подрібнену шкаралупу можна, можливо приймати, вводячи її в готові страви, можна розчинити в соку лимона. З лимонним соком кальцій з шкаралупи значно краще засвоюється організмом. Найзручніше в маленьке блюдце насипати трохи шкаралупи і крапнути кілька крапель лимонного соку.