Як довго вимочувати опеньки?

Однак не на годину і тим більше не на ніч – а всього на 10 хвилин, щоб їх зручно було очищати і різати на частини. Якщо опеньків трохи, зробіть це відразу – потім залишиться тільки зварити.

Перед варінням необхідно ретельно промити сушені гриби теплою водою для видалення піску. Після гриби потрібно замочити у холодній воді на 2-3 години, можна і на ніч. За цей час гриби «згадають» свою структуру та обсяг. Підсолювати воду для замочування слід тільки в тому випадку, якщо ви смажитимете гриби.

Сушені опеньки залити холодною водою, залишити на 1:00. Можна, можливо замочити їх наперед. Потім воду злити, промити, налити знову води та поставити варити. Довести до кипіння та варити близько 30 хвилин.