У чому різниця між вегетаріанцями та веганами?

ово-вегетаріанці: уникають усіх продуктів тваринного походження, крім яєць; вегани: відмовляються від будь-якої їжі тваринного походження.Nov 15, 2020

Є кілька підтипів вегетаріанства: лакто-ово-вегетаріанська дієта – дозволені яйця та молочні продукти, окремо лакто- та ово- – дозволені молочні продукти або яйця. Веганська дієта виключає м'ясо, рибу, птицю, яйця та молочку, а також інші види їжі тваринного походження, такі як мед.

Веган (англ. vegan) – людина, наступна принципам веганства. Вегани відмовляються від споживання всіх видів м'яса, молока (не рахуючи грудного молока при вигодовуванні немовлят), яєць, меду, а також інших речовин і добавок, вироблених з використанням тварин (таких як желатин та кармін).

Плюси вегетаріанства Головний плюс вегетаріанства – Це збільшення в раціоні овочів, зелені, круп, бобових, насіння, горіхів та фруктів. Така їжа багата на клітковину, мікроелементи і вітаміни. Також рослинний раціон містить менше насичених жирів, які є у м'ясних та молочних продуктах.