Як згасити квашену?

Розтопити в сковороді на середньому вогні рослинне та вершкове масло, додати квашену капусту, цукор та гасити на слабкому вогні 1:00 із закритою кришкою. Якщо капуста буде дуже кисла або солона, перед гасінням її рекомендуємо промити під холодною водою.

Тушкована квашена капуста виходить чудовою другою стравою на обід або смачною вечерею. Аналог цієї страви є у національних кухнях Чехії та Німеччини. Тушкована капуста по-чеськи – другий за популярністю гарнір після кнедликів (коржики з пшеничного або картопляного борошна) у цій країні, її подають до гарячих страв зі свинини.

віджимання – промивання доречно, напевно, при використанні перекисної напівнегідної капусти, Але див. пункт 1, вище. ще один спосіб врівноважити кислоту – додати при гасінні цукор (або мед) – 2-3 столові ложки. цукор додається не "замість" свіжої капусти, а "разом" з нею.