Як можна зберігати виноградні

Зберігати виноград необхідно у приміщеннях без сонячного світла та протягу, з режимом температури від +2,5 до +8,5°С, з провітрюванням раз на місяць. Приміщення, призначене для зберігання, звільняють від сміття, і проводять дезінфекцію, обкурюють сіркою і, якщо треба, на стінках оновлюють побілку.

Як довше зберегти виноград у домашніх умовах?

Коли ягід багато, підвішуванням та зберіганням на лозі ніхто не займатиметься, за таких умов краще зберігати у спеціальних невисоких ящиках. Дно ящика прокидається тирсою або торфом, потім укладаються в один шар грона і знову прокидаються тирсою або торфом..

Скільки можна зберігати виноград у домашніх умовах?

Ті ж сорти винограду, не оброблені антисептиками при температурі близько 0°, зберігаються протягом 2,5-3 місяців. У домашніх умовах, де температура не регулюється (у підвалах, сараях, горищах), у підвішеному стані добре зберігається виноград сорту Хусайне.