У якому фрукті багато йоду?

Серед фруктів високим вмістом йоду відрізняється хурма, 1 велика хурма цілком забезпечить денну норму споживання йоду. Йодована сіль. Вживайте її замість звичайної. Картопля, томати, морква, часник.25 May 2018

Дефіцит йоду можна заповнити за рахунок продуктів харчування:

  • Журавлина …
  • Полуниця.
  • Чорнослив …
  • Креветки.
  • Тріска …
  • Тунець …
  • Грудка індички …
  • Картопля

Йод у продуктах харчування: морські продукти – червоні та бурі водорості (ламінарія), палтус, тріска, оселедець, креветки, пікша, морська сіль, молюски, сардини; йодована сіль; яловича печінка, яйця, молоко; цибуля, щавель, білокачанна капуста, морква (якщо вирощені на ґрунті, багатому йодом).

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ЙОДУ:

Овес (зерно)8 мкг5%
Білок курячого яйця7 мкг5%
Молоко згущене з цукром 8,5%7 мкг5%
М'ясо (яловичина)7 мкг5%
М'ясо (свинина жирна)7 мкг5%

•27 Nov 2016