Як правильно замочувати горох із содою

Всипте у воду 1 год. л. соди і замочіть крупу на 30-90 хвилин. Перед варінням не забудьте промити горох, щоб змити соду.12 лист. 2022 р.

Як правильно замочити горох із содою?

Бувають ситуації, коли не було можливості замочити горох заздалегідь, чи просто зробити це забули. В цьому випадку, можна залити продукт водою та додати чайну ложку харчової соди. Так він набухне і стане м'яким набагато швидше. Крім того, після цієї не хитрої маніпуляції, продукт краще засвоїться.

Як швидко замочити горох із содою?

Через 10-15 хвилин після закипання гороху додайте в каструлю соду з розрахунку половину чайної ложки на 2 літри рідини. Будьте уважні, більше соди може зіпсувати смак вашої страви. Цей спосіб дозволяє досягти м'якості гороху вже через 5-7 хвилин варіння.