Бобові чим корисний

Бобові – відмінне джерело рослинного білка, антиоксидантів, заліза, фолієвої кислоти, калію, магнію. У них міститься розчинна та нерозчинна клітковина, яка покращує процес травлення, допомагає очистити кишечник, знижує апетит.14 лют. 2022 р.

Що найкорисніше з бобових?

Найкорисніші бобові

  • НУТ Нут – культура давня і досі дуже популярна у всіх, хто стежить за своїм здоров'ям. …
  • ФАСОЛЬ На відміну від нуту, квасоля може бути різних сортів – червона, чорна, біла, плямиста. …
  • СОЧЕВИЦЯ …
  • СОЄВІ БОБИ
  • АРАХІС

Навіщо треба їсти бобові?

У бобових рослинах (крім сої) міститься велика кількість білка – від 20 до 24%, жиру – від 2 до 4%, крохмалю – 38–34%, харчових волокон – 6–12%, заліза – 3–11%. Також там є фолієва кислота, калій, магній. Незважаючи на те, що бобові смачні і корисні, не потрібно їх їсти занадто часто.