Де багато міститься міді?

Найкращими джерелами міді є печінка, какао-порошок, м'ясо, бобові, цільнозернові продукти, насіння, горіхи, гречка, житній хліб, лосось, авокадо, буряк, морепродукти.

Основними його симптомами є:

  1. анемія;
  2. нудота;
  3. блювання;
  4. болю в животі;
  5. жовтяниця;
  6. підвищена стомлюваність;
  7. різкі зміни настрою;
  8. тремтіння кінцівок;

Списаний прилад містить сотні кілограм металу. Чим потужніший трансформатор, тим більше в ньому міді. Інші електроприлади. Сюди відносяться електродвигуни, реле, лампова арматура, стартери, магнітні пускачі, вузли пральних машин, фенів та мікрохвильових печей.

У організм мідь надходить переважно з їжею. Багато міді міститься у морських продуктах, бобових, капусті, картоплі, кропиві, кукурудзі, моркві, шпинаті, яблуках, какао-бобах. У шлунково-кишковому тракті абсорбується до 95% що надійшла в організм міді (максимальна кількість – у шлунку).