Де більше цукру у білому чи червоному вині?

Співвідношення цукор/спирт у різних сортах вин вміст цукру у напівсухому вині 0,5-3%, алкоголю – 9-11%; у напівсолодкому світлому вині цукру стільки ж, скільки й у червоному: 3-8 %, спирту 9-13%; солодкі відрізняються від десертних вин зменшеною на 8-10% кількістю цукру (максимально допустимий вміст – 20%).

Якщо робити рейтинг вин, то на першому місці буде шампанське – це продукт із найменшим вмістом. цукру із усіх існуючих вин. У екстра-брют додають найменше цукруа кількість залишкових цукрів практично дорівнює нулю.

Для білих сортів вин використовують тільки сік і м'якоть, відсотковий вміст вітамінів та мікроелементів у них нижчий, ніж у червоних. Згідно з результатами досліджень різних років, які проводять університетські лабораторії Франції, Італії, Данії, Норвегії, США, Канади, Нової Зеландії, червоне вино корисніше білого.

Згідно з постановою ЄС про маркування вин, сухим вважається напій, у якому міститься 4-9 грамів цукру на літр. У напівсухим кількість цукру складає 12-18 грамів на літр, а в напівсолодкому – 18-45.