Де більше кальцію в жирному чи знежиреному сирі?

У знежиреному сирі кальцію більше, ніж в інших різновидах, але він досить погано засвоюється. Така сама ситуація з дуже жирним сиром. Для засвоєння кальцію організму потрібні жири, але при їх надлишку або нестачі процес може порушуватися.

Мінералу для засвоєння необхідний вітамін D, а він є жиророзчинним. Таким чином, з пачки сиру з жирністю 9% організм має більше користі, ніж з упаковки з жирністю 3%. Саме тому рекомендують віддавати перевагу жирним видам продукту, а чи не практично знежиреним.

– Найкраще кальцій засвоюється з молочних продуктів середньої жирності (сир 3-5%, молоко – 2%, сметана – 10-20%). Низькожирні молочні продукти містять меншу кількість жиророзчинного вітаміну D і знижують засвоєння кальцію.

Нутриціолог вважає, що сир, як і решту молочки, краще є у першій половині дня, то є до 16.00. Оскільки у складі будь-якого молочного продукту містяться молочний білок та молочний цукор, а вони легше засвоюються саме в цей час.