Найбільше клітковини у наступних фруктах: банани, персики, груші та яблука.
Всього в яблуку міститься 5-10% клітковини від загальної ваги товару. Це залежить від сорту яблук.
Де брати клітковину – 10 продуктів з високим вмістом клітковини
- Висівки Продукт-лідер за змістом клітковини — це, звичайно ж, висівки: пшеничні, житні, рисові та вівсяні. …
- Капуста та зелені листяні овочі.
- Ягоди …
- Бобові …
- Гриби …
- Фрукти …
- Мигдалеві горіхи.
- Какао
В одному яблуку міститься 5 грам клітковини, більша частина якої надходить із спеціального волокна під назвою пектин. Пектин утворює у шлунку своєрідний гель, який забезпечує повільніше всмоктування поживних речовин і надовго дарує відчуття насичення.