Де більше клітковини у банані чи яблуку?

Найбільше клітковини у наступних фруктах: банани, персики, груші та яблука.

Всього в яблуку міститься 5-10% клітковини від загальної ваги товару. Це залежить від сорту яблук.

Де брати клітковину – 10 продуктів з високим вмістом клітковини

  • Висівки Продукт-лідер за змістом клітковини — це, звичайно ж, висівки: пшеничні, житні, рисові та вівсяні. …
  • Капуста та зелені листяні овочі.
  • Ягоди …
  • Бобові …
  • Гриби …
  • Фрукти …
  • Мигдалеві горіхи.
  • Какао

В одному яблуку міститься 5 грам клітковини, більша частина якої надходить із спеціального волокна під назвою пектин. Пектин утворює у шлунку своєрідний гель, який забезпечує повільніше всмоктування поживних речовин і надовго дарує відчуття насичення.