Багато швидко розщеплюваного протеїну містять соняшниковий шрот, горох, а також силос із трав. Навпаки, такі корми, як соєвий шрот, сухий кукурудзяний корм, суха барда, насіння люпину, містять значна кількість захищеного (нерозпадного) протеїну.
Топ-20 продуктів із високим вмістом білка (в середньому на 100 г)
- Червона ікра – 36 г;
- Соя – 36 г;
- Сир "Пармезан" – 36 г;
- Куряча грудка – 31 г;
- Гарбузове насіння – 30 г;
- Тунець – 29,15 г;
- Пісна яловичина – 29 г;
- Свинина (вирізка) – 26 г;
Звичайними джерелами білків тваринного походження є лосось, м'ясо ягняти, м'ясо свійської птиці тощо, а білки рослинного походження найчастіше отримують із кукурудзяного глютена, гороху або картоплі.