Де найбільше в кормах міститься протеїн?

Багато швидко розщеплюваного протеїну містять соняшниковий шрот, горох, а також силос із трав. Навпаки, такі корми, як соєвий шрот, сухий кукурудзяний корм, суха барда, насіння люпину, містять значна кількість захищеного (нерозпадного) протеїну.

Топ-20 продуктів із високим вмістом білка (в середньому на 100 г)

  • Червона ікра – 36 г;
  • Соя – 36 г;
  • Сир "Пармезан" – 36 г;
  • Куряча грудка – 31 г;
  • Гарбузове насіння – 30 г;
  • Тунець – 29,15 г;
  • Пісна яловичина – 29 г;
  • Свинина (вирізка) – 26 г;

Звичайними джерелами білків тваринного походження є лосось, м'ясо ягняти, м'ясо свійської птиці тощо, а білки рослинного походження найчастіше отримують із кукурудзяного глютена, гороху або картоплі.