Кадмій накопичується, насамперед, у грибах, у багатьох рослинах (особливо зернових, овочевих та стручкових культурах, а також горіхах) та тварин (насамперед водних).Jul 17, 2009
Кадмій використовується як компонент твердих припоїв (сплавів на основі срібла, міді, цинку) зниження їх температури плавлення. Близько 10% виробленого кадмію — компонент ювелірних та легкоплавких сплавів.
До 50 років його загальний ваговий вміст у тілі людини може сягати 30-50 мг. Головним "сховищем" кадмію в організмі служать нирки (30-60% усієї кількості) і печінка (20-25%). Решта кадмій знаходиться в підшлунковій залозі, селезінці, трубчастих кістках, інших органах та тканинах.
Основним джерелом кадмієвого забруднення ґрунтів є внесення добрив, особливо суперфосфату, куди кадмій входить як мікродобавок.