Для чого корисно дошаб

Його рекомендують вживати при анемії, скарлатині, виразці шлунка, гастриті, кропивниці, запорах та захворюваннях серця. Сироп із ягід білого тута

тута
Шовковиця (не шовковиця), тутове дерево або шовковиця (лат. Morus) рід рослин сімейства Тутові (Moraceae), що складається з 17 видів листопадних дерев, поширених у теплому помірному та субтропічних поясах Євразії, Африки та Північної Америки.. Вітрозапильна рослина.
https://ua.wikipedia.org › wiki › Шовковиця

очищає печінку та кров, сприяє поліпшенню розумової діяльності. Тутовий дошаб позитивно впливає стан нервової системи.

Де використовують дошаб?

Виготовляється з виноградного, абрикосового або шовкового соку без додавання цукру. Має консистенцію густого соусу. Використовується як приправа до салатів та м'ясних страв, як напівфабрикат при виготовленні десертів, насамперед, пеламуші та чурчхели. («солодкого суджука», шароца).

Як пити Пекмез із шовковиці?

Інструкція із застосування цього препарату наказує нам розводити його водою і пити вранці натщесерце. Прийом їжі після цього дозволено лише через 15-20 хвилин. Добова доза цього засобу для діабетиків та людей, які хочуть схуднути, становить не більше 1 столової ложки.