Якщо ікра побіліла – не переживайте, потім вона знову стане прозорою. Легкими та дбайливими рухами пальців ми буквально зціджуємо ікру з ястика. Видавлюється вона з країв ястика добре, але разом з икринками відриваються дрібні шматочки цієї плівки, яку прямо так відразу всю і не розглянеш в масі ікри.
Чому ікра біліє?
Згадайте, що відбувається з яєчним білком, якщо його нагріти – він біліє. Зі справжньою ікрою буде те саме: при нагріванні вона змінить колір і стане білястою. Покладіть кілька ікринок у склянку із гарячою водою. Якщо ікра не натуральна, то білка в ній немає і, звичайно, білого нальоту не буде.
Чому ікра втратила колір?
УНН. Найсмачніша ікра має помаранчевий із червоними проблисками колір, а блідий або жовтий колір продукту говорить про те, що ікра перезріла і втратила смак. Такі поради дав голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков у коментарі кореспонденту УНН. "Відтінки червоної ікри безпосередньо залежать від виду риби.