Якщо смак вина занадто кислий, ви можете додати цукор чи фруктозу у готовий продукт. Але тоді вам потрібно зупинити бродіння, щоб дріжджова колонія не переробила цукор на спирт. Для цього у вино разом із підсолоджувачем додають міцний дистилят: бренді, виноградний спирт чи коньяк.
Як забрати кислоту з готового вина?
Методи зниження кислотності вина
- Розведення водою Найпоширеніший спосіб, яким користуються майже всі домашні винороби. …
- Купажування соків Ідея полягає в тому, щоб кислий сік змішати у певних пропорціях з іншим некислим, вирівнявши загальну кислотність сусла. …
- Внесення гасників кислоти …
- Холод …
- Кип'ятіння
Як відновити прокисле вино?
Якщо пастеризація не врятувала напій, з нього можна зробити корисний винний оцет. Для цього підійде будь-яке прокисле вино. Напій, що почав скисати, можна просто залишити в кімнаті відкритим на дві-три в скляній ємності. Якісний оцет витримують за певних умов.