Навіщо чорна редька?

Чорна редька сприяє розчиненню шлаків у жовчних протоках та жовчному міхурі, мінеральних солей у судинах, нирковій балії, сечовому міхурі.. Сік чорної редьки – сильне жовчогінне, тому якщо в жовчних протоках міститься багато солей (мінералів), прохід жовчі утруднений, болі в печінці неминучі.

Чорну редьку прописують жувати при паралічі язика. Усередину, сік редьки призначають при хворобах легень для розчинення каменів жовчного міхура, нирок, при подагрі. У сучасній науковій медицині редьку призначають при лікувальному харчуванні хворих на гіпоацидний гастрит, серцеві захворювання.

У чорної редьки оптимально збалансований вітамінний комплекс. У овочі присутні вітаміни В1, В2, В5, В6, З, РР, Е, К, А, бета-каротин. Також в ній міститься алілова гірчична олія, такі речовини як сульфорафан, метилмеркаптан, синальбін та ін.

На сьогоднішній день редька також залишилася улюбленицею народної медицини. Її використовують для лікування радикуліту, при втраті апетиту та захворюваннях жовчного міхура, при сечокам'яній. хвороби, захворюваннях шлунка та кишечника, холециститах Сік редьки застосовують при кашлі – бронхітному та кашлюковому.