Навіщо гасити соду лимоном?

Зокрема, лимонна кислота та сода дають настільки активну реакцію, що сода, Як елемент, починає розпадатися і виділяти велику кількість вуглекислого газу, завдяки якому тісто виходить повітрянішим, легким і пористим.

Соду гасять кислотою у тому, щоб відбулася хімічна реакція. При цьому виділяється вуглекислий газ, вода і ще щось. Наприклад, при гашенні оцтом виділяється ще ацетат натрію. Взагалі гасити соду можна будь-якою кислотою: лимонним соком, апельсиновим, кефіром, кислим молоком.

Запитання 1: Потрібно. СодаПри впливі на неї кислого середовища виділяє вуглекислий газ, що і призводить до пористості випічки.

Чому соду було вирішено гасити? Та просто тому, що наша традиція є все «з запалу зі спекою» у цьому випадку лише шкідлива. Справа в тому, що негашена сода в гарячою випічці має дуже неприємний "мильний" смак. Що «виправлялося» її гасінням, а саме додаванням до соду окропу або кисломолочних продуктів.