Навіщо качку замочують у солоній воді?

За рахунок витримки у солоній воді м'ясо насичується вологою і при запіканні воно виходить ніжним. Сіль проникає у всі волокна м'яса, воно стає добре просоленим, але в міру. Якщо говорити про птаха, то при запіканні шкіра залишається цілою і блюдо виглядає дуже красиво.

Якщо придбали заморожену тушку, обов'язково розморозьте її. У холодильнику птах вагою 2 кг відтає приблизно добу. Якщо хочете впоратися за 3 години, покладіть качку у каструлю з холодною водою. Важливо міняти воду кожні півгодини та стежити, щоб вона залишалася холодною.

Щоб отримати хрумку скоринку, перед тим, як відправити качку запікатися, її обдають крутим окропом прямо з чайника. Пташину тушку обливають повільно, притримуючи її за шию і стежачи, щоб окріп випадково не опинився усередині.

– Я рекомендую перед запіканням відварити качку хвилин 10–15, обсушити тушку, натерти її сіллю та перцем, зафарширувати яблуками з медом, соєвим соусом, кедровими горішками та запікати в рукаві 1,5 години при температурі 180 градусів.