Навіщо корисна харчова?

Пітайя містить вітаміни С та В6, а також корисні елементи – кальцій, калій, залізо та фосфор. Вживання питайи допомагає нормалізувати рівень цукру в крові, покращує травлення. Особливо корисна їжа для тих, хто сидить на дієті.

У плоді багато кальцію та вітаміну групи С, а невелике чорне насіння фрукта є невичерпним джерелом Омега-3. ще одна незаперечна гідність пітахай полягає в тому, вона позитивно впливає на серцевий м'яз, а також нормалізує функції кишечника і шлунка.

Найчастіше її їдять такими способами:

  1. розрізають уздовж навпіл та їдять м'якоть ложкою;
  2. розрізають уздовж навпіл, ложкою обережно виймають м'якоть і ріжуть на шматочки;
  3. розрізають уздовж навпіл, а потім разом із шкіркою ріжуть на частини;
  4. важливо пам'ятати, що шкірка питахайї неїстівна;
  5. краще фрукт є охолодженим.

Jul 19, 2021

Містить білки, фосфор, кальцій, залізо, вітаміни. Сушена пітахайя зроблена методом осмотичної сушіння, при низькій температурі з цукровим сиропом. При застосуванні даного методу зберігається більше вітамінів, мінералів і краще зберігається колір, аромат і смак фруктів.