Навіщо корисна манна каша?

– швидко перетравлюється; – легко засвоюється; – Забезпечує організм харчуванням та енергією. Тому страва становить основу лікувальної дієти при гастриті, панкреатиті, виразці та інших хворобах травної системи, а також при патологіях нирок.

Найбільш корисний з погляду поживності є манка маркування "Т". У ній більше каротиноїдів та глютену. Це крупа із дрібними крупинками приємного насиченого кремового відтінку. Вона повільніше розварюється та засвоюється.

Манна каша на молоці містить небагатий вітамінно-мінеральний комплекс, продукт містить: вітаміни групи В, Е, а також калій, кальцій, магній, цинк, фосфор. Молоко має здатність знижувати глікемічний рівень манної каші, тому ГІ манної каші на молоці нижче, ніж звареною на воді.