Навіщо корисно їсти серце?

Багато корисних властивостей серця пояснюються високим вмістом вітамінів. Тут присутні: вітаміни C, E, PP та вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9, В12)… Усі вони можуть стати в нагоді – для вашого імунітету та обміну речовин, стабільної нервової системи, здорової шкіри, судин і т.д.

Його можна, можливо відварювати, тушкувати, смажити, запікати. Готують його як повністю, так і нарізаним на шматочки. Відварена яловичина серце використовується як інгредієнт у закусках та салатах. У відварному вигляді воно також підходить для приготування паштетів, начинки для пиріжків та фаршированих млинців.

У свинячому серце міститься велика кількість фосфору, калію, йоду та заліза. Не випадково медики радять вживати страви зі свинячого серця людям з низьким рівнем гемоглобіну і страждаючим від недокрів'я. Крім того, вітаміни, що входять до його складу, корисні при захворюваннях нирок та розладах нервової системи.

У свиняче серцеЯк продукт харчування є важливі для людини мінерали – калій, фосфор, натрій, кальцій, залізо і магній. Крім того, воно багате на вітаміни В, С, А, Е, РР. Людям, які страждають на діабет, зниженим гемоглобіном, ожирінням даний субпродукт особливо показаний.