Навіщо маринувати курку?

По перше, маринад, огортаючи м'ясо, зупиняє витікання м'ясного соку під час приготування. За рахунок цього готове м'ясо соковитіше і в ньому зберігається більше корисних речовин. По-друге, у процесі маринування м'ясо стає більш м'яким і тому готується значно швидше.

Маринування – це приміщення продукту в спеціальне середовище (маринад), як правило, кислу та рідку. Застосовується для попередньої обробки продукту (маринування м'яса з метою його розм'якшення та прискорення подальшого приготування, наприклад, для шашлику), а також для тривалого зберігання продукту.

Гомілки, стегенця досить витримати в маринаді 2-3 години, а грудку, крильця – 1 годину. Процес буде ефективним, якщо посуд з м'ясом тримати за кімнатної температури, наприклад, ви залишите миску просто на кухонному столі. Тушка просочується довго, тому її потрібно ставити у холодильник.

Як приготувати лимонний маринад?

  1. Часник очистити та роздавити ножем.
  2. Лимон нарізати великими кубиками. Гілочки розмарину порвати руками.
  3. З'єднати лимони та розмарин. Добре розім'яти інгредієнти руками.
  4. Додати часник, олію, перець і шафран, ретельно перемішати.
  5. Маринувати курку від 5 до 12 години.

May 15, 2020