По перше, маринад, огортаючи м'ясо, зупиняє витікання м'ясного соку під час приготування. За рахунок цього готове м'ясо соковитіше і в ньому зберігається більше корисних речовин. По-друге, у процесі маринування м'ясо стає більш м'яким і тому готується значно швидше.
Маринування – це приміщення продукту в спеціальне середовище (маринад), як правило, кислу та рідку. Застосовується для попередньої обробки продукту (маринування м'яса з метою його розм'якшення та прискорення подальшого приготування, наприклад, для шашлику), а також для тривалого зберігання продукту.
Гомілки, стегенця досить витримати в маринаді 2-3 години, а грудку, крильця – 1 годину. Процес буде ефективним, якщо посуд з м'ясом тримати за кімнатної температури, наприклад, ви залишите миску просто на кухонному столі. Тушка просочується довго, тому її потрібно ставити у холодильник.
Як приготувати лимонний маринад?
- Часник очистити та роздавити ножем.
- Лимон нарізати великими кубиками. Гілочки розмарину порвати руками.
- З'єднати лимони та розмарин. Добре розім'яти інгредієнти руками.
- Додати часник, олію, перець і шафран, ретельно перемішати.
- Маринувати курку від 5 до 12 години.
May 15, 2020