Навіщо можна використовувати фейхоа?

Можна додати фейхоа у фруктові салати, випічку, деякі соуси. М'якуш ягід перетирають у пюре і готують глазурування до м'яса.. У свіжому вигляді фрукти розрізаються впоперек і вміст вичерпується чайною ложкою. Зберігається ягода в холодильнику максимум тиждень, потім починає в'янути і темніти.

Також зловживати плодами фейхоа не можна всім, хто бореться із зайвою вагою. Не рекомендується ласувати фейхоа без дозволу лікаря вагітним жінкам і жінкам у період лактації. І краще не давати плоди маленьким дітям.

За допомогою ножа необхідно розрізати уздовж плід навпіл. М'якуш повинен мати жовтуватий колір, прозору, драглисту консистенцію зі свіжим, приємним ароматом. Їдять м'якуш маленькою ложкою. Також можна відчути смак фейхоа та іншим способом: просто надкусити ягоду з одного кінця та висмоктувати вміст.

Ягоди допомагають при лікуванні мононуклеозу, панкреатиту (негострої стадії), цирозу печінки, гастриту, холециститу, коліту. Терапія циститу, пієлонефриту, ниркової недостатності, сечокам'яної хвороби завдяки дезинфікуючим та сечогінним властивостям плодів.