Навіщо найменша ложка?

Чайна ложка – столовий прилад, що вміщує до 5 мл рідини. Використовується для розмішування цукру в чаї та вживання десертів. Спеціальною чайною ложкою із довгою ручкою їдять морозиво.

Маленькі ложечки призначені для перемішування цукру в кухлі та порційного пиття. Дерев'яні ложки для чаю зараз явище не рідкісне, особливо вони добре підходять для маленьких дітей, але все ж таки частіше на кухнях зустрічаються ложечки із металу. Об'єм чайний ложки – 5 мл. Десертна.

Фруктові прилади використовують для сервірування, якщо до столу подають яблука, груші, ананаси, апельсини, кавуни, дині. До консервованих фруктів та фруктових салатів достатньо однієї вилки. Для морозива використовується спеціальна плоска ложка у вигляді лопаточки з ледве вигнутими краями.

Кавова – найменша модель. Її обсяг становить лише 2,45 мл.