Навіщо обпалюють овочі для бульйону?

Смажені овочі дадуть гарний смак, а ще вони трохи затемнять бульйон і зроблять його світло-коричневим, це гарно. Цукор, що міститься в овочах, карамелізується та віддає цей смажений смак бульйону».Nov 21, 2018

Для надання більш насиченого кольору овочі можна пасерувати в невеликій кількості олії. Або ж можна обпалити овочі до опалін просто на сухій сковороді, щоб вони віддали максимум свого смаку та аромату бульйоні.

Зажарка, а якщо бути точніше пасерування, – виключно справа смаку, але багато супів просто не звариш без попередньо. обсмажених овочів. І ось чому. Зажарка посилює смак риби та м'яса. Не важливо який суп ви варите – рибний, м'ясний або овочевий, обсмажені овочі мають зовсім інший смак, ніж варені.

Щоб цибуля не вбирав жир з бульйону, можна його обсмажити до золотистої скоринки, проте, якщо просмажити його не до кінця, він збереже свої негативні властивості, а якщо пересмажити, суп вийде з гіркуватістю. Кухар рекомендує зовсім відмовитися від цибулі у готовому блюді, проте додати овоч у процес приготування.