Навіщо пастеризують мед?

Пастеризація меду руйнує клітини дріжджів, а також розріджує будь-які мікрокристали в меді (що затримує початок видимої кристалізації).5 Jun 2018

Найправильніше буде сказати, що сирий мед – це непастеризований медтобто він не піддавався нагріванню перед фасуванням, не розтоплювався, не «розпускався», не розплавлявся. Сирий мед – це мед, Який викачали з вулика, вручну фасували, і надалі він повинен закристалізуватися («сісти»).

Мед пастеризують в апаратах періодичної дії (типу відстійника з мішалкою) або в різних апаратах безперервної дії (змійникових, площинних). Пастеризацію меду рекомендують проводити при 57°С протягом 60 хв, або при 60°С протягом 22 хв або при 63°С протягом 7,5 хв.

Сирий мед Тим не менш, поживні речовини присутні тільки в невеликих кількостях. Що найбільше вражає у сирому меді, так це те, що він містить близько 30 видів біологічно активних рослинних компонентів. Їх називають поліфенолами, і вони діють як антиоксиданти.