Навіщо підходить конвекція?

Конвекція дозволяє рівномірно пропікати страву, готувати швидше та за меншої температури. А деякі страви можна приготувати лише з конвекцією. Так що при виборі електроплити або духовки обов'язково варто звернути увагу, чи є в ній функція конвекції, якщо ви любите готувати різноманітно.

Верхнє нагрівання з конвекцією забезпечує рівномірне пропікання з скоринкою зверху. Ідеально для запікання будь-чого у формі – наприклад, лазаньї або жульєна, запіканки або суфле. У цьому режимі можна, можливо також довести до готовності будь-яку страву, підрум'янити її зверху, створити сирну скоринку тощо.

Бісквіти, здобу, безе, суфле не варто випікати при конвекції, вони підгорять і не встигнуть підвестися. Відчинені дверцята духовки, навіть ненадовго, порушують режим конвекції, потоки повітря починають циркулювати неправильно, створюються зони, куди конвекція не доходить, отже продукт готується нерівномірно.

Режим конвекції в духовці – це корисна опція, яка дозволяє прогрівати всю камеру цілком. Гарячий потік повітря вільно циркулює, вирівнюючи температуру у духовці. Завдяки цьому страва пропікається рівномірно.