Навіщо потрібен розпушувач у випічці?

«Розпушувачі – це речовини або суміші, які додають у тісто, для того щоб воно стало пухким, повітряним і менш щільним. Основну роль розпушувача відбито у його назві — він розпушує. Без нього тісто буде щільним, як тісто для пельменів.Sep 18, 2017

Неможливо зробити пишну та повітряну випічку без розпушувача, і якщо у тесті не міститься цей важливий інгредієнт, пиріг чи кекс буде схожий на плоский важкий коржик.

Як замінювати: 1 чайна ложка розпушувача = ½ чайної ложки соди + ¼ чайної ложки столового оцту. Куди додавати: соду – до сухих інгредієнтів, оцет – до рідких або гашену соду – готове тісто.

Гарний розпушувач із соди виходить у тому випадку, якщо до складу тесту входять кислі продукти – кефір, сік, сметана або йогурт. З такими інгредієнтами роблять здоби, бісквіти, заварне та пісочне печиво. У цьому випадку соду додають на борошно.