Навіщо потрібна вилка з двома зубцями?

Велика вилка з двома зубцями призначена не для звичного сервірування столу, а на допомогу кухарю при приготуванні м'яса та при роботі з гарячим продуктом. Професійна назва цього інструменту — виделка для м'яса марнотратна.26 Feb 2021

Виделка з двома зубцями – необхідний інструмент в арсеналі як пекаря та кухаря-професіонала, так і будь-якої господині. Така веделка нагоді на кухні для приготування і перевертання м'яса, що готується, а також для розколювання і перекладання м'якої випічки.

Десертна веделка Має три зубці, вона тоненька та витончена. Як випливає з назви, її використовують для десертів (тістечок).

В об'ємних наборах є велика веделка, щоб розкласти страви з підносу. Велика обідня веделка підходить тільки для м'ясних страв, трохи менша за розміром – для закусок та десертних страв. Середня між закусочною та м'ясною виделкою – рибна веделка.