Навіщо сушити горіхи після замочування?

Сушити волоські горіхи потрібно обов'язково – якщо цього не зробити, то на шкаралупі залишиться волога, може виникнути грибок та цвіль. Ці шкідливі мікроорганізми проникнуть усередину горіха та спровокують гниття ядра. УНІАН розповість, як правильно помити та висушити волоські горіхи в домашніх умовах.Nov 12, 2022

Для приготування шоколаду та деяких десертів активовані горіхи потрібно обов'язково попередньо підсушити. Активовані горішки можна, можливо обсмажити, але тоді користі в них буде значно менше – саме у сирих горіхах зберігаються усі вітаміни.

Зберігати горіхи після замочування необхідно у холодильнику. А краще не зберігати, а відразу вживати в їжу як корисне перекушування. Така попередня обробка позитивно впливає як на їх засвоюваність, а й у смак.

Сушіння плодів є проміжним, але обов'язковим етапом перед грецькою колкою горіха. Навіщо ж потрібна сушка? Відповідь проста – щоб не допустити розмноження на шкаралупі мікроорганізмів і грибка, які проникнуть в ядра і спровокують їх псування.