Навіщо в м'ясо додають коньяк?

Міцний алкоголь дозволяє м'ясу промаринуватися швидше, робить його м'якшим і ніжнішим. До речі, для прискорення процесу приготування пари ложок горілки (або, припустимо, текіли) можна додавати і в каструлю, де ви варите телятину-свинину.

«Алкоголь додають у їжу, щоб привнести смак та аромат, а спирт у будь-якому випадку випаровується у процесі термічної обробки. Якщо нам потрібно додати кислотність, ми використовуємо біле вино, а якщо аромат дерева – коньяк.

Ще цікавіше котлети «зазвучать», якщо додати до фарш коньяк. До речі, алкоголь господині для смаку додають не тільки в фарш, а й у домашні ковбаси. Спирт дезінфікує продукт та продовжує термін зберігання.