Навіщо використовують качок?

Качине м'ясо відмінно підходить для приготування супів, рагу та плову. Качине можна запікати на грилі і в духовці, гасити, готувати на пару і смажити на сковороді. Тушкована качка була одним із делікатесів, що подаються до столу імператора ацтеків Монтесуми.22 Mar 2017

Веде свій початок від звичайної дикої качки, або крякви. За тривалу історію одомашнення людиною виведено різні породи качок. Розводять їх заради м'яса, а також яєць та жирної печінки (фуа-гра); крім того, від них отримують перо та пух. У поодиноких випадках їх тримають як домашніх вихованців.

М'ясо качок дуже ніжне, смачне, соковите та поживне, а їх вирощування є практично безвідходним виробництвом: пух дуже цінується, послід використовують як добриво, а, наприклад, печінка багата на вітаміни групи А, В і РР.

Частина качок переміщається в ті місця на річках та водоймах, куди скидають побутові стоки. Через теплу воду поверхня не замерзає, тому качки можуть там зимувати. Наприклад, птахи залишаються у Смоленці, Оккервілі та Карпівці — поряд із СПбДМУ імені Павлова.