Навіщо витримують коньяк?

Витримка коньячних спиртів – обов'язковий процес при виготовленні коньяку. Купажування. Спирти різного ступеня витримки змішують, щоб отримати напій потрібного аромату, смаку та післясмаку.Jan 2, 2020

Під час витримки коньяк взаємодіє з деревиною, набуваючи знайомого всім коричнево-червоного відтінку, неповторних ароматів і смаку. Саме для цього і потрібна витримка. Скажімо так, дуб ушляхетнює напій. Від часу витримки залежить те, яким у результаті вийде коньяк.

Витримка французької коньяку мінімум два роки (VS). Чим більше витримка, тим смак багатший і складніший. У результаті виходить, що коньяк відрізняється переважно по купажу (у якій пропорції додали спирти) і витримкою.

Витримка триває досі його розливу в тару. Після того, як напій потрапляє до пляшки, він припиняє витримуватись. Якість вмісту пляшок не змінюється. Таким чином, витримка – Це тривалість перебування напою в бочці, на чому базується основна коньячна градація.