У чому цінність кукурудзи?

Так, у 100 г зерна міститься до 12 г білка, до 64 г вуглеводів, до 6,5 г жирів. Енергетична цінність зерна становить 343 ккал. Білок зерна має майже всі незамінні амінокислоти. Оскільки зерна кукурудзи містять порівняно невелику кількість клітковини (2,7 г на 100 г зерна), вони добре засвоюються організмом.

Кукурудзяні зерна багаті вітамінами: РР, Е, D, К, вітамінами групи В (В1, В2), а також аскорбіновою кислотою. мідь.

Скільки кукурудзи можна з'їсти за день Звичайній здоровій людині достатньо з'їсти на день приблизно 200 грам кукурудзи – Так він отримає всі необхідні вітаміни та мінерали. А ось більше вже не рекомендується, бо можуть виникнути побічні дії у вигляді проблем із шлунково-кишковим трактом.

Безперечна користь вареної кукурудзи у качанах для організму виявляється у прискоренні процесу метаболізму, регенерації клітин м'язових тканин, зміцненні судин. У 100 г зерен цукрової кукурудзи, звареної без солі, міститься всього 95-110 ккал. Початки можна їсти вагітним і охочим схуднути, без побоювання давати дітям.