У чому користь геркулесової каші?

кальцій, фосфор, залізо, магній, інші мінерали, необхідні для зміцнення кісткової тканини опорно-рухового апарату, активізації мисленнєвої діяльності мозку та покращення складу крові; натуральні антиоксиданти, що нейтралізують вільні радикали та підвищують захисні сили організму.

Популярна і при цьому корисна страва на сніданок – знайома з дитинства вівсянка. Вона містить правильні вуглеводи, безліч необхідних мікроелементів – залізо, цинк, магній, марганець, фосфор, селен, тіамін – і вміщує в одну зварену порцію близько 20 відсотків денної норми білка та клітковини.

Вівсянка не тільки нормалізує роботу кишечника, а й обволікає шлунок плівкою, яка полегшує травлення та очищає всю систему шлунково-кишкового тракту від шлаків.

«Вівсянку кашу на сніданок потрібно є не кожен день, а двічі-тричі на тиждень. Часте споживання шкідливе, оскільки перешкоджає нормальному засвоєнню кальцію, недолік якого може послабити кісткову систему людини, а також погано позначитися на інших аспектах здоров'я», – розповіла Барташевич.