У чому користь гречки?

Гречана крупа містить вітаміни групи В і Р, мікроелементи, амінокислот, фолієву кислоту та клітковину. Гречка корисна для хворих на цукровий діабет, проблемами підшлункової залози та шлунково-кишкового тракту. Вона очищає печінку від шлаків та токсинів, запобігає розвитку ожиріння печінки та цирозу.

Гречка сприяє очищенню організму від шкідливих речовин, чинить антиоксидантну дію, підвищує опірність організму. Контроль цукру у крові. Вітаміни групи B, фосфоліпіди, амінокислоти метіонін, аргінін та треонін сприяють поліпшенню ліпідного обміну та перешкоджають утворенню жирових відкладень.

Саме гречана крупа, що має низький глікемічний індекс, допомагає протягом короткого часу знизити вміст цукру в крові. Крім того, харчові волокна гречаної крупи перетравлюються довго, що не тільки зменшує об'єм вуглеводів, що всмоктуються, а й притуплює почуття голоду.