Використовуйте секції холодильника за призначенням.
Верхня полиця ідеально підходить для зберігання молочних продуктів, Середня – для готових страв, нижня (найхолодніша) – для м'яса та риби. Овочі та фрукти потрібно зберігати на нижніх полицях з висувними ящикам.4 бер. 2016 р.
Що на якій полиці має лежати у холодильнику?
2. Продукти повинні зберігатися у відповідних зонах
Зона | Продукт |
---|---|
Верхня полиця | Сир, Молоко, Сир, Яйця, Олія, Йогурти, М'ясо, Сосиски, Морепродукти і т.д. |
Друга та третя полиці | Ковбаса, Копченості, Випічка, Приготовлена їжа, Салати без заправки, Відкриті консерви |
Нижня полиця, ящики | Фрукти, Овочі, Ягоди |
Де краще зберігати продукти у холодильнику?
Нижня полиця. Це найхолодніша частина холодильної камери, температура її близько +2 °C. На цій полиці краще розміщувати охолоджений фарш, рибу, м'ясо, ковбаси. Молоко та кисломолочні продукти рекомендують зберігати на нижній або середній полиці ближче до задньої стінки.