У чому можна замочити сухофрукти?

Класичний передбачає їх замочування на півгодини у теплій воді. Діоксид сірки за цей час розчиняється та переходить у воду. Потім її треба злити, а сам продукт промити під струменем води ще раз. Можна залити сушені фрукти на десять-п'ятнадцять хвилин холодною водою.

Як замочувати сухофрукти Залийте сухофрукти водою кімнатної температури та залиште на півгодини, а потім ретельно промийте їх. В результаті діоксид сірки перетвориться на сірчисту кислоту і залишиться на дні ємності, а масла, що використовуються для надання блиску плодам, піднімуться нагору.

Можна, можливо заливати сухофрукти горілкою, але тільки гарною типу «Абсолют» чи «Фінляндія». Чи потрібні спеції? Необов'язкові, але бажані – з ними смачніші. Я додала зірочку анісу, трохи гвоздики, імбиру, чорного та запашного перцю, невелику паличку кориці, лимонну цедру.