Як правило, офіціант є ознакою високого рівня та хорошого класу обслуговування ресторану чи кафе. Він приносить замовлені страви, прибирає зі столу, приймає замовлення у клієнтів, намагається вирішити конфліктні ситуації.
В обов'язки сучасного офіціанта, як правило, входять:
- прийняття замовлень від відвідувачів;
- отримання від них розрахунку послуг;
- прибирання столів після відходу відвідувачів;
- сервірування столів до приходу нових відвідувачів або після приходу (залежно від принципу роботи заклади)
Що входить до обов'язків офіціанта у ресторані чи кафе?
- знати всі позиції меню та їх складові;
- виконувати правила обслуговування гостей;
- швидко обслуговувати гостей;
- бути охайним та добре виглядати;
- вчасно проходити медогляд;
- підкорятися керуючому та власнику кафе;
- дотримуватись техніки безпеки.
Jan 13, 2022
Основний обов'язок офіціанта – Це прийом замовлень від відвідувачів. Він повинен зуміти відповісти на будь-які питання гостей щодо меню, і порадити їм якісь страви, вино, послідовність їх замовлення. Офіціант записує або запам'ятовує замовлення, у разі потреби уточнюючи його.