У чому полягає високобілкова дієта?

У різних джерелах високобілкової вважається дієта, за якої від 27 до 68% добової калорійності посідає білок чи споживання білка становить від 90,5 до 284 г/сут, або від 1,2 до 4,4 г/кг/сут [12][13].

Один з найнебезпечніших наслідків переходу на дієту з дуже високим вмістом білка – Погіршення роботи печінки та нирок. Саме цим органам доводиться працювати з підвищеним навантаженням і велика ймовірність, що вони не витримають.

Дієтологи пророкують, що за дві тижня білкової дієти, можна, можливо втратити від 5 до 8 кілограмів знаходячи легкість у всьому організмі.

Зразкове меню білкової дієти на день 1-й сніданок: йогурт без наповнювачів (варіанти – нежирний кефір, сир, два яйця), чай чи кава; 2-й сніданок: зелене яблуко (апельсин, грейпфрут, ківі); обід: курка (риба, телятина) з овочами, бурим рисом, гречкою, вівсянкою (близько п'яти ложок);