Брі має овальну і трохи підняту форму, сирна головка всередині світла, біло-кремова. Камамбер Більш плоский, сирна головка має жовтуватий колір. В обох різновидів сиру м'яка серцевина. У правильно дозрілого Брі вона трохи тягуча, а у Камамбера може бути рідкуватим.
– Колір: серцевина у Брі бліда з сіруватим відтінком, а у камамбера – світла, вершкова (жовтува), лискуча. – Смак та аромат: у Брі – тонкий, елегантний, з ароматом лісових горіхів, тоді як пліснява камамбера – гостріша, з вираженим грибним присмаком.
Скориставшись нашою таблицею, ви з легкістю впораєтеся з будь-яким блюдом! Кулінарні секрети: чим замінити дорогі сири у стравах (таблиця)
Сири | Заміна | Український аналог |
---|---|---|
Брі | Камамбер, Попт-лівек, Ліваро, Дорблю | Голландська, Російська (дуже слабкий аналог) |
Камамбер | Брі, Попт-лівек, Ліваро, Дорблю | Голландська, Російська (дуже слабкий аналог) |
•Oct 14, 2020
Якщо брати той сорт сиру, який найбільше нагадує оригінальний, у перерахунку на рівну вагу вигідніше купувати саме Брі, а не Камамбер. З іншого боку, справжній Камамбер коштує дорого. Іноді дуже дорого. Але такий сир ідеально поєднується із сухим вином, у той час як Брі не придатний для цього.