У чому різниця між білим та чорним трюфелем?

Білий трюфель вважається більш витонченим – він дорожчий, і його аромат складніший. Для більшості страв використовується традиційніший чорний трюфель, так як вся багатошаровість аромату білого трюфеля втрачається при обробці.

Смак олії чорного трюфеля набагато сильніше, ніж білогохоча останнє набагато дорожче, тому що зустрічаються в природі білі трюфелі набагато рідше чорних. Аромат трюфелів є чимось середнім між запахом землі та грибів.

Білі трюфелі – Сама дорога їжа у світі, бо їх дуже важко вирощувати. Саме це робить їх делікатесом. Найдорожчим трюфелем був гриб за 160 000 доларів, який купив один інвестор із Гонконгу. Він важив 1,5 кілограми.

Різновидів трюфеля багато, але найпопулярніші та найдорожчі – це чорний з французького Перигора та білий з італійської Умбрії. Білий трюфель – Рідкіший вид, тому варто дорожче та цінується вище.